Fetele Norocoase slabesc cu ajutorul “culorilor”

Hello, dragele mele! Revin pe forum cu o noua postare despre metode fun si sanatoase de a slabi. Asa ca daca va ganditi sa pierdeti cateva kilograme in plus, you’re in the right place!:>

 Stiau Fetele Norocoase ale acestui forum ca aranjarea alimentelor din frigider dupa anumite principii de cromatica ajuta la slabit? Daca nu, iata ca va spun eu! Si nu e o idee care mi s-a nazarit mie, ci una promovata de specialisti in nutritie. Unii experti in acest domeniu au observat ca apetitul este inhibat de unele culori ale mancarii sau ale veselei, pe cand o anumita combinatie de nuante te face sa mananci mai putin.

 In continuarea acestei postari de forum voi vorbi mai pe larg de observatiile pe care le-au facut nutritionistii respectivi, in cadrul cercetarilor lor. Cum spuneam mai sus, unele culori taie pofta de mancare. Albastrul intens este una dintre acestea. Deoarece in natura nu prea exista alimente cu aceasta nuanta, iar elementele colorate astfel nu prea sunt comestibile, creierul nostru percepe si asociaza albastrul cu ideea de “neapetisant”. In concluzie, daca ti-ai propus sa reduci cantitatea de mancare consumata pentru ca vrei sa tii dieta, o buna modalitate de a aplica acest plan este sa iti furnizezi o vesela de aceasta culoare. Mai mult, daca ai putea decora peretii bucatariei tale la fel, ai putea sa iti ajuti si familia, in cazul in care toti membrii au tendinta de ingrasare.

 Observatia numarul doi pe care o aduc in atentia cititoarelor de forum este ca si contrastele nu fac cu ochiul. Cel putin cand vine vorba de mancare. Opozitia dintre culoarea farfuriei si cea a alimentelor s-a dovedit ca inhiba apetitul, facandu-te sa renunti la o noua portie. Fetele Norocoase care tin dieta ar putea pune in aplicare acest principiu servind, de exemplu, mancare de culoare galbena (orez, crema de legume, paste) din farfurii rosii. Specialistii au observat ca acest truc ajuta la reducerea portiilor si la renuntarea de a consuma un supliment:)

 O a treia concluzie la care au ajuns cercetatorii se bazeaza pe faptul ca alimentele sanatoase, naturale sunt de regula de culoare verde, cele junk-food galben-maronii, iar cele cu valori nutritionale scazute cu nuante de rosu. Luand in considerare aceasta “cromatica”, ei s-au gandit ca o pot folosi la organizarea mancarii in frigider. Astfel, de fiecare data cand vei deschide usa lui, vei sti ce urmeaza sa mananci. Pozitionarea in functie de culoare a produselor alimentare te va ajuta sa alegi mai bine. Mai mult, asaza-le pe cele “verzi” pe rafturi mai accesibile, iar pe cele de alte culori pune-le in locuri unde ajungi mai greu. Pretty smart and easy, nu-i asa, dragele mele cititoare de forum?

This entry was posted in Forum Fetele Norocoase iasi. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>