Fetele Norocoase si Insomnia


 Aveti probleme cu somnul si nu reusiti sa adormiti in ciuda oboselii acumulate dupa o zi plina? Mos Ene nu apare nici dupa o baie fierbinte si cateva pagini citite? Inseamna ca suferiti de insomnie. Nu va panicati si haideti sa vedem ce pot face cititoarele de forum in privinta acestui inconvenient.

 Daca adesea ajungeti acasa si va intindeti in pat, unde lanceziti prada migrenelor si cu ochii deschisi timp de cateva ore, somnul intarziind sa apara, inseamna ca insomnia va chinuie. Nu stiu daca va usureaza cumva povara sa stiti ca nu sunteti singurele victime ale acestei probleme. Statisticile arata ca vanzarile mondiale de analgezice si somnifere au crescut fata de anul trecut si ating sume fabuloase de sute de milioane de dolari. Asadar, este o “bataie de cap” internationala.

 Ce ar trebui sa stie cititoarele forumului Fetele Norocoase despre insomnie? In primul rand ca nu este o boala, ci o disfunctie care afecteaza somnul. Avand in vedere ca in timpul orelor de odihna, organismul nostru se reface la nivel de tesuturi si proteine cu efect regenerativ, este clar insomnia ne va afecta nu numai somnul, ci si sanatatea. In al doilea rand, cantitatea de somn suficienta unui om este stabilita in functie de bioritmul respectivei persoane. Asa ca poti bea litri de cafea, asta nu va compensa lipsa somnului.

 Un alt treilea adevar despre insomnie oferit cititoarelor forumului este ca aceasta reprezinta doar un simptom, nu problema in sine. Lipsa somnului este de obicei pusa pe seama stresului, consumului excesiv de nicotina/alcool, lipsei de miscare si a unui program neregulat. Asadar, Norocoasele mele, fiti atente de care din aceste mici “pacate” va faceti vinovate si incercati sa redresati problema.

 In continuarea prezentului articol de forum, voi oferi o lista de idei pentru a lupta impotriva insomniei. Aplica-le atunci cand te pregatesti de culcare:

  • un masaj cu uleiuri aromate;

  • vizualizarea unui episod plictisitor – o sedinta sau un curs la care te-ai plictisit enorm; recreeaza discursul interminabil, vocea monotona si ticurile nervoase ale vorbitorului;

  • imagineaza-ti ca e timpul sa te trezesti – cand e somnul mai dulce si pleoapele mai grele de vise decat la ora trezirii?

  • decoreaza-ti camera placut, in culori pastel, linistitoare – eventual daca poti cumpara si un acvariu cu pesti ar fi perfect; un studiu arata ca posesorii unui astfel de “obiect” sunt cu 50% mai putin predispusi la insomnie decat ceilalti.

 Ca sa inchei, fac o generalizare care sper sa fie utila Fetelor Norocoase. Cu cat reduceti stresul, va regularizati programul si faceti miscare mai mult, cu atat aveti sanse mai mari sa scapati de neplacerea lipsei de somn.

This entry was posted in Forum Fetele Norocoase iasi. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>